Teknisk støtte

Teknisk støtte er sammen med teknisk motstand er et helt grunnleggende begrep innen teknisk analyse. Ikke bare angir de hvor kursen kan oppleve støtte eller motstand som får kursutviklingen til å snu, tekniske støtter og motstander er også viktig for å kunne finne trendkanaler og tekniske formasjoner. Når man forstår teknisk støtte kan disse brukes til å sette stop/loss ordre, samtidig som de kan være gode kjøpsnivåer.

Teknisk støtte

Teknisk støtte er et kursnivå hvor det dannes bunner i kursen. Grunnen til at dette skjer er at kursen har falt så mye at markedet synes det finansielle instrumentet er billig og begynner å kjøpe. Dersom det kommer flere kjøpere til, enn det er selgere vil etterspørselen kunne øke så mye at kursen stiger igjen. På den måten er teknisk støtte selve definisjonen på teknisk analyse, her fanges markedspsykologien effektivt opp. Det viser hvor effektivt teknisk analyse kan være for trading på nett.
teknisk støtte goldman sachs
Teknisk støttenivå på Goldman Sachs kursen som ikke ble brutt.

Tekniske støtter

Tekniske støtter blir først og fremst etablert av bunner, men både tidligere tekniske støtter og tekniske motstandsnivåer opphører ikke dersom de brytes. Disse vil fortsatt være teknisk viktige nivåer. Tekniske støtter etableres som nevnt av bunner, topper, tekniske trendkanaler eller formasjoner. Det som også er viktig med tekniske støtter, er at dersom kursen bryter gjennom disse, vil de forandres og bli tekniske motstandsnivåer.
bitcoin cash teknisk støtte 1000
Bitcoin Cash hadde teknisk støtte på 1000 USD. Kursen brøt ikke støtten, men testet den og begynte å stige.

Runde tall

Det er ikke bare bunner og formasjoner som kan lage støttenivåer. Runde tall er også viktige støtteområder. Dette skjer fordi tradere ofte begynner å kjøpe når en kurs faller ned mot et rundt tall. Som vi ser på chartet til Bitcoin Cash var det ikke formasjoner eller tidligere bunner som skulle tilsi at 1000 USD var et støttenivå, men det er et rundt tall og det i seg selv kan gi psykologisk støtte.

Teknisk aksjeanalyse

Når du åpner en tradingkonto på Markets får du tilgang til et gratis program for teknisk aksjeanalyse. Her får du også realtidskurser for CFDer for aksjer, indekser, råvarer og valuta fra nesten hele verden. Følg linken for å åpne konto og last ned tradingprogrammet:

Din kapital er i fare.